Divortul poate fi evitat!

Revin cu această postare pentru că-mi vin în permanenţă în cabinet cupluri în care soţul cere ajutor în momentul în care a fost ameninţat cu divorţul, sau deja a primit citaţia de divorţ.

Bărbaţii se plang de faptul ca nu stiu cum de s-a ajuns în această situaţie, pentru că atâta vreme cât aduc toţi banii în casă, ea ar trebui să fie mulţumită. Întrebaţi dacă i-au ascultat vreodată păsurile, dacă i-au văzut o anumită suferinţă pe chip, au răspuns că nu au timp să asculte „prostiile ei”.

Degeaba încearcă să promită că-i va fi alături unei soţii pe care a neglijat-o ani de zile, că nu-l  mai crede. Apoi oricât ai încerca să refaci o relaţie după ani de suferinţe, aşteptări, dezamăgiri, tot mai rămân răni pe termen lung ce se pot reactiva la cea mai mică neînţelegere.

TOTDEAUNA E MAI UŞOR SĂ PREVII DECÂT SĂ VINDECI!

Deci atenţie la semnalele de avertizare ce te pot ajuta să previi sfârşitul amar!

Nici o schimbare in relatie nu apare dintr-o data. Important e sa se acorde atentie oricarui semnal care vine din partea sotiei. Aceasta poate manifesta insatisfactie cu privire la relatie, se poate plange ca-i nefericita, ca nu i se da atentie, ca sotul nu mai e romantic si nu mai  e atent la nevoile ei, etc

Daca situatia se prelungeste, ea se convinge ca lucrurile nu se vor schimba in bine, capata un sentiment persistent al lipsei de speranta ca relatia va mai intra pe un fagas normal, crede ca se asteapta la ce-i mai rau de la partener si se agata de divort ca ultima solutie pentru a iesi din aceasta situatie dureroasa.

Daca sotul gaseste intelepciunea sa inteleaga ca mariajul lor are probleme si ca amandoi trebuie sa faca schimbari semnificative pentru a-l aduce la normal, divortul poate fi evitat.

In situatia in care orgoliul masculin e mai puternic decat rezolvarea problemei, consilierul de cuplu il poate ajuta sa inteleaga unde greseste, sa fie mai atent la semnalele sotiei, sa interpreteze indiciile ambivalentei acesteia ca pe un semn serios ca e nevoie de schimbare, sa invete sa comunice cu sotia fara sa se simta amenintat si sa adopte o atitudine de aparare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s