Consilierea premaritala-cheia succesului într-o casnicie

Consiliere premaritala

Consilierea premaritală vă poate feri de multă suferinţă, pentru că totdeauna e mai usor sa previi decat sa vindeci.

Dacă veţi consulta un specialist înainte de a spune „DA”, veţi putea depista anumite disfuncţionalităţi în gândire, percepţie, modelul de familie pe care vi l-aţi internalizat fiecare, model care de foarte multe ori nu corespunde idealului comun.

Un specialist vă poate sprijini să vă creaţi un model comun care să satisfacă ambii parteneri, vă poate ajuta să relaţionaţi şi să comunicaţi mai eficient, să fiţi mai competenţi în rezolvarea problemelor ce apar în viaţa de cuplu.

„O legătură atât de importantă și cuprinzătoare cum este căsătoria, n-ar trebui începută
fără o pregătire temeinică și nici înainte ca puterile mintale și fizice să fi ajuns la
maturitate.
Legătura familiei este cea mai strânsă, cea mai delicată și cea mai sacră dintre toate câte
sunt pe pământ. Ea a fost plănuită ca o binecuvântare pentru neamul omenesc. Și ori
de câte ori se intră în legământul căsătoriei în mod inteligent, în temere de Dumnezeu și
cu respectul cuvenit, căsătoria devine o binecuvântare.”
Ellen G. White

E important să nu uitati ca prietenia voastra a inceput prin comunicare. V-ati zambit, v-ati facut semne si ati descoperit ca puteti comunica unul cu celalalt. V-ati simtit liberi si degajati, v-ati simtit ascultati si intelesi.

Comunicarea v-a ajutat sa intelegeti ca ati inceput sa ganditi la fel. De fapt ati constatat ca dragostea si comunicarea merg impreuna. Aceasta e esenta dragostei care v-a ajutat sa ajungeti la casatorie.

Atunci de ce să nu procedaţi la fel şi după casatorie?

Când comunicarea este intrerupta, iar persoanele implicate in relatie nu-si mai pot exprima deschis simtamintele, fiecare are de suferit iar probleme minore sunt exagerate,  ceea ce face din cei doi parteneri doi străini.

Daca vi se intampla acest lucru, opriti-va o clipa si-ncercati sa vedeti ce s-a intamplat.  Nu considerati ca exprimarea sentimentelor pozitive e o dovada de slabiciune. N-ati fi ajuns sa va casatoriti daca persoana de langa voi n-ar fi avut calitati care sa va atraga. Orice om poate avea la un moment dat un comportament mai putin performant, dar asta nu inseamna ca anuleaza tot ce a facut bun pana acum.

Ca ne place sau nu, femeile si barbatii functioneaza diferit . Femeile au nevoie de mai multa exprimare a dragostei, au nevoie sa li se spuna ca sunt iubite.

Unii barbati nu stiu sa le spuna cuvinte frumoase, chiar daca isi iubesc sotiile intens. De aceea fiecare gest, imbratisare, strangere de mana, o privire, pot face mult pentru mentinerea unei relatii.

Fiti convinsi ca o faceti pentru viitorul relatiei voastre si-ar fi pacat sa daramati ce ati construit cu migala in atata timp.

Un comentariu la &8222;Consilierea premaritala-cheia succesului într-o casnicie&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s