NU LĂSAȚI PROBLEMELE DIN TRECUT SĂ VĂ AFECTEZE RELAȚIA!

De multe ori, cuvintele sau actele partenerului ne dor pentru ca au fost deschise cicatrici din trecut. Incercati sa va indreptati atentia asupra fantomelor trecutului, in loc sa va concentrati atentia asupra sotului si sa-l invinuiti de ce se intampla. Descoperind ce problema v-a afectat , incercati s-o rezolvati, inainte ca aceasta sa va afecteze relatia.
Partenerul poate sa va sustina si sa va implineasca viata, dar el nu poate sterge experientele trecute care au generat indoiala si incapacitatea de a face fata problemelor. Recunoscand ca nu el e problema, ci o suferinta din trecutul dumneavoastra, veti trezi o reactie empatica la partener, pentru ca discutand despre o suferinta care exista inainte ca el sa fi aparut in viata dvs., face ca greutatea discutiei sa se abata de la persoana lui , ceea ce elimina reactia de retragere din partea acestuia.
Procedati cu tact atunci cand nu va convine ceva, spunandu-i cum va simtiti in urma comportamentului afisat de acesta, fara a formula prea multe acuze, blamandu-l sau lasand furia sa va cuprinda. Lasati-l sa vorbeasca, sa spuna ce doreste, cereti-i argumente, poate ca auzindu-le îi veti da dreptate, nu dati raspunsuri pripite, luati-va un timp in care sa procesati ideea, pentru ca de multe ori un timp de gandire rezolva multe.
Nu inseamna ca daca aveti puncte de vedere diferite vizavi de o problema, nu sunteti doi oameni valorosi care pot rezolva multe impreuna. Cu intelepciune, puteti evita conflictele care pot izbucni din nimic.
Sa va fie de folos!
Niculina Ciuperca, consilier psihologic specialist, Familie-Cuplu

Lasă un comentariu