De luat aminte !

*O persoană este capabilă şi valoroasă, chiar şi atunci cănd ceva nu-i reuşeşte.

*Nici-o persoană nu poate face totul. De aceea există specializările. Fiecare este programat să reuşescă să aibă performanţă într-o anumită activitate.

*Este preferabil să reuşim într-o anumită activitate, dar dacă nu reuşim nu înseamnă că e cel mai rău lucru care ni se poate întâmpla. Dacă  încercăm să ne implicăm în continuare până la urmă vom reuşi.

*Sunt situaţii când nu obţinem rezultatele dorite într-o activitate, deşi ne-am străduit. Atunci ne spunem că nici-un om nu le poate face pe toate, poate ca  suntem  buni la altceva, suntem oricum  persoane valoroase.

* La şcoală sunt multe activităţi ca fiecare copil să descopere ce i se potriveşte, ca mai tîrziu să poată să se îndrepte către un anumit domeniu. Asta nu înseamnă ca fiecare copil trebuie să fie bun la toate.

* Cei buni la toate nu reuşesc totdeauna  să facă performanţă într-un domeniu.

*În situaţia în care am uitat să facem  ceva, este important să găndim   că se poate întâmpla oricui, nu suntem neapărat iresponsabili, dar avem în vedere ca situaţia să nu se repete prea des, pentru că atunci devine obişnuinţă şi comportamentul începe să se repete.

* Dacă cineva la care ţinem, la  un moment dat nu are timp de noi, nu înseamnă că ne  respinge sau are ceva cu noi, doar că in acel timp persoana are alte preocupări, sau se gîndeşte la ceva.

* Nu e obligatoriu ca toată lumea să ne placă. De obicei sunt prieteni cei care gândesc la fel şi au preocupări comune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s