Sfaturi pentru tinerii casatoriti, dar si pentru ceilalti, care doresc sa nu aiba probleme in relatie

Din modul cum rezolvati problemele sau conflictele in cuplu, aflati multe lucruri despre voi :

– Astfel daca evitati confruntarea cu o problema, se  poate  spune despre voi ca aveti sentimente de teama, insensibilitate sau nesiguranta fata de partener.

– Daca incercati sa va rezolvati singuri neintelegerile, va considerati partenerul incapabil de a contribui cu ceva.

Analizati-va comportamentul si daca va incadrati intr-una din situatiile de mai sus , incercati sa schimbati ceva in relatie, pentru ca aceasta sa supravietuiasca. Daca nu, mai devreme sau mai tarziu va fi sortita esecului .

     Solutia ideala ar fi sa gasiti impreuna solutii salvatoare in situatiile dificile care apar, sa descoperiti impreuna solutia ideala care  sa va aduca fericire, respect reciproc si comunicare adevarata .

 Rezolvarea neintelegerilor necesita rabdare, sinceritate, intelepciune si mult timp. Acordati-va timp pentru a discuta despre sentimentele si nevoile voastre. Indiferent de cat ati fi de ocupati, acest timp nu este un timp pierdut, ci pentru relatie este un mare castig .

Deciziile importante nu se iau imediat, lasat-va un timp de gandire si rediscutati problema cand sunteti odihniti, intr-o atmosfera lipsita de factori stresanti, care va pot bloca si sa va faca sa ajungeti la decizii pripite pe care le veti regreta mai tarziu.

 Vedeti in tovarasul de viata un partener egal, pentru ca numai asa puteti lua decizii in favoarea ambilor parteneri .

Separati problema de persoana. Orice om poate avea o problema intr-o zi, asta nu inseamna ca e o persoana mai mult sau mai putin importanta pentru partener. Acordati-i sprijin cand se confrunta cu o problema, ca sa puteti reveni la armonia dinainte .

Oamenii nu sunt roboti. Orice om poate avea un comportament mai performant intr-o zi, sau mai putin performant in alta.

 Invatati sa va stimati si cu bune si cu rele, pentru ca de multe ori situatiile mai dificile ne sunt date ca sa ne putem bucura cu adevarat de cele bune. Totul e sa fiti flexibili, sa gasiti o cale de a iesi dintr-o situatie dificila, analizand ce s-a intamplat, ca pe viitor sa o evitati .

 Sper ca v-am mai dat o tema de gandire.

Sa va fie de folos!

Niculina Ciuperca, consilier psihologic Familie-Cuplu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s