Repartizarea sarcinilor domestice – dispută permanenta intre soți

Daca am face un sondaj de opinie pe strada si am pune intrebarea :,,daca cei doi parteneri ai cuplului lucrează, în casă cine face menajul?” bănuiți care ar fi răspunsul?


Cei mai multi vor raspunde : „Femeia !”. Si asta in ciuda faptului ca pretindem ca suntem o natiune civilizata, ca suntem în 2022, deci a trecut demult vremea cand numai barbatul era cel care intretinea familia, iar femeia avea numai grija gospodariei.

Si ne mai miram de ce tot mai multe femei fac depresie, tot mai multe sunt epuizate fizic si psihic la o varsta la care ar putea sa mai astepte multe lucruri de la viata .
Constient sau nu continua sa existe o puternica inegalitate in repartitia sarcinilor domestice.
In conditiile vietii de astazi, cand goana dupa un loc de munca devine obiectivul principal al multora dintre noi, iar salariile sunt mici si mai tot timpul modificate de guvernantii nostri (care inteleg sa reduca cheltuielile prin simpla taiere a salariilor), femeia nu-si mai permite sa stea acasa sa se ocupe de gospodarie si programul de la serviciu o epuizeaza peste masura. Si atunci nu ar fi mai benefic pentru cuplu ca menajul sa fie facut impreuna? Poate cele 3 ore si jumatate care sunt consacrate in medie treburilor casnice de catre femeie s-ar reduce la cel mult doua, timpul economisit astfel ar putea fi petrecut impreuna, ar putea fi transformat intr-un prilej de bucurie pentru parteneri .
Nu de putine ori in cabinet imi vin cupluri care au ajuns in pragul divortului si se mai mira de ce au ajuns doi straini…cum de sentimentele care altadata le umpleau sufletul de bucurie au disparut pe nesimtite….
Faceti un calcul simplu : o ora numai in care cei doi ar avea timp sa comunice, sa faca planuri , sa se gandeasca impreuna la viitor , sa se redescopere, ce mult ar insemna pentru relatie.
O casnicie care nu se bazeaza pe sprijin reciproc, pe comunicare, pe negocierea fiecarei etape din viata e sortita de la inceput esecului.

Si cum todeauna e mai bine sa previi decat sa vindeci, va invit sa fiti atenti la omul de langa voi, sa constientizati ce dorinte si asteptari are pentru ca numai daca este respect reciproc va fi o relatie armonioasă .
Sper sa va fie de folos!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s