Cu mintea la o floare (Exercițiu de relaxare după Mike George)

Meditând la un element din natură putem crea conexiuni cu frumusețile acesteia, într-o manieră care să reflecte și să ne întărească propriile calități.

O floare reală poate să scoată la iveală floarea spirituală din noila-multi-ani-de-1-martie-io93angel-9358f3b4dc843d_9358f3b4dc843d

  1. Folosiți o floare reală sau o reproducere ca  bază de meditație. Ce însușiri îi atribuiți ca ea să se apropie de perfecțiune pentru voi?
  2. Concentrați-vă la floare și nici-un alt gând să vă treacă prin minte.
  3. Cum rezonează imaginea pentru voi din punct de vedere simbolic? Cum ar putea aceste calități să se reflecte asupra sinelui vostru?
  4. Gândiți-vă acum la fiecare însușire diferită pe care ați atribuit-o florii și contemplați-o din perspectiva felului în care ar putea să corespundă personalității voastre.
  5. Dacă floarea are și lucruri negative(ex. poate i se ofilește una din petale) ce spune acest lucru despre voi? Concentrați-vă pe îndreptarea părților negative, pentru a obține o imagine de sine pozitivă.
  6. Păstrați, astfel legătura cu obiectul, până când ajungeți să simțiți că frumusețea pe care o vedeți este oglinda virtuților voastre.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s