Atentie la primul an de casatorie!

cuplu-fericit-3_n

Tinerii traiesc la intensitate maxima  momentul cununiei, care poate fi cel mai frumos moment din viata lor, sau poate fi momentul de care nu mai vor sa-si aminteasca niciodata. Si asta pentru ca ei nu constientizeaza ca de fapt momentul cununiei este ,,inceputul unei initiative, investirea unui barbat si a unei femei in speranta ca, dupa trecerea anilor vor realiza o adevarata casnicie”(David si Vera Mace).

Construirea unei casnicii fericite necesita ani de munca, indemanare, pricepere, efort, constiinta, cooperare.

De aceea primul an de casatorie este cel mai critic, pentru ca in aceasta perioada se formeaza modelul de interactiune dintre sot si sotie. Unele trasaturi fiind compatibile, ii ajuta la o adaptare potrivita, dar exista si trasaturi care trebuiesc ajustate, modificate cate putin, astfel incat cuplul sa functioneze.

 La unele cupluri exista si trasaturi care trebuiesc schimbate radical sau inlaturate si formate din nou, ca  sa dea voie casniciei sa se dezvolte armonios.

Sfatul unui specialist poate fi benefic la inceput de drum ca sa nu se ajunga din motive minore la o instrainare, sau chiar despartire.

Sper să vă fie de folos!

Niculina Ciupercă, consilier psihologic specialist, Familie- Cuplu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s